Gordana Sobol podnijela ostavku, Karolina Leaković vršiteljica dužnosti predsjednice SDFŽ-a

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske, 16. prosinca 2016. godine, odlučeno je kako će dužnost predsjednice SDFŽ-a do izborne skupštine obavljati potpredsjednica SDFŽ-a Karolina Leaković, a nakon što je na tu dužnost ostavku podnijela Gordana Sobol.

Mandat aktualnom Predsjedništvu, Glavnom i Nadzornom odboru SDFŽ-a traje do potkraj 2018. godine. Vršiteljica dužnosti predsjednice SDFŽ-a, u dogovoru s Predsjedništvom i Glavnim odborom SDFŽ-a te nakon obilaska organizacija SDFŽ-a u prvoj polovici 2017. godine, donijet će odluku o sazivanju Izborne skupštine u za to predviđenim, optimalnim rokovima.

U međuvremenu, Predsjedništvo je odlučilo kako će se 16. Izvještajno-tematska skupština Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a održati 25. veljače 2017. godine u Zagrebu, a bit će posvećena pripremama rodno osjetljivih politika i programa te povećanju sudjelovanja žena u kandidacijskim i izbornim postupcima u SDP-u ususret izborima za tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave te za županice, gradonačelnice i načelnice, 21. svibnja 2017. godine.

Predsjedništvo i Glavni odbor SDFŽ-a zahvaljuju našoj dugogodišnjoj predsjednici Gordani Sobol na predanom radu i ustrajnom nastojanju na ostvarivanju rodne ravnopravnosti u SDP-u, Republici Hrvatskoj i na međunarodnoj sceni. Hvala, Goga!