Izjava SDFŽ-a u povodu unutarstranačkih izbora

Povodom predstojećih unutarstranačkih izbora, Predsjedništvo Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, na svojoj 12. sjednici, održanoj 23. rujna 2016. godine, odlučilo je dati podršku kandidatkinjama i kandidatima za predsjednicu/predsjednika SDP-a, ali i kandidatkinjama i kandidatima za organe SDP-a na 14. Konvenciji SDP-a Hrvatske, koji su se u svojem proteklom političkom djelovanju dosljedno i sustavno zalagali za politiku rodne ravnopravnosti. Predsjedništvo podržava one kandidatkinje i kandidate koji svojim osobnim i političkim djelovanjem svakodnevno žive i djeluju kako bi izgradili društvo ravnopravnih žena i muškaraca.

Također, imajući u vidu i rezultate posljednjih, izvanrednih parlamentarnih izbora, kada je u 9. saziv Hrvatskog sabora izabrano 12,6 posto žena, Predsjedništvo SDFŽ-a poziva sve članice i članove SDP-a da glasaju za one kandidatkinje i kandidate koji naše socijaldemokratske vrijednosti slobode, solidarnosti i pravde nose kao luč, a jednakost i borbu za rodnu ravnopravnost ne doživljavaju kao marginalnu i prigodničarsku aktivnost već kao temeljnu vrijednost uz koji je jedino moguće ostvariti napredno i moderno društvo.

SDP je stranka moderne ljevice, stoga tražimo da se da podrška budućoj predsjednici/predsjedniku čiji program će vrednovati žensko slobodarsko nasljeđe i zalagati se za stvarno unaprjeđenje ženskih ljudskih prava i dosljedno ih stavljati u središte javnih politika za koje će se SDP zalagati.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske također poziva sve kandidate i kandidatkinje, ali i sve članove i članice SDP-a da se u ovoj kampanji suzdrže od svih oblika neprimjerenog komuniciranja, vrijeđanja i etiketiranja.