Katolička crkva Plenkoviću piše zakon o abortusu!

Izjava ministra zdravstva Milana Kujundžića kako će predstavnici Katoličke crkve pisati novi zakon kojim će se u Hrvatskoj regulirati pravo na pobačaj na zahtjev, dokazuje podložnost i ovisnost HDZ-a i Vlade RH o crkvi.

Pokazuje to kako je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković politički nemoćan te kako njegov opstanak ovisi o pokornosti crkvenim autoritetima. 

Kako bi ih umirio i kako bi im se dodvorio, Plenković ih uključuje u radnu skupinu za izradu prijedloga zakona o pobačaju na zahtjev.

Postavlja se pitanje: otkad su to svećenici autoriteti u području ginekologije, zdravlja žena i naših ljudskih prava? Otkad su to svećenici pozvani raspravljati i odlučivati o ženskim životima, o našim slobodama i našim pravima? Ne dolazi u obzir! 

Premijeru Plenkoviću, ministru zdravstva Kujundžiću i crkvi zato poručujemo – neće proći! Hrvatska je sekularna država, a crkva nema prava miješati se u donošenje odluka koje se tiču života žena!

Nećete trgovati pravima žena, nećete graditi političke karijere na zabranama, dokidanju ženskih prava i omalovažavanju žena. 

Poručujemo vam: žene u Hrvatskoj pobunit će se i izboriti za svoja prava!