Newsletter Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske

Drage kolegice i kolege,
izdan je prvi broj newslettera Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske u kojem predstavljamo pregled našeg jednogodišnjeg rada u 2019. godini.

Prošla godina je bila godina u kojoj su u fokus zanimanja često ulazile teme iz područja rodne ravnopravnosti, ali i godina u kojoj se javnost, izravnije nego ikada prije, suočavala s brojnim problemima koji pogađaju isključivo žene, godina u kojoj su pokrenuti procesi koji su društvo približili spoznaji da je pitanje zaštite i promicanja prava žena jedno od esencijalnih pitanja suvremenih demokracija. Forum žena je bio sudionik toga procesa, a njegove članice, kao i uvijek, borkinje za ostvarivanje tih prava.

Ovaj, prvi broj iznimno obuhvaća jednogodišnje razdoblje, dok je naša namjera da ga u svrhu pravovremenog informiranja objavljujemo nekoliko puta godišnje. Također, u ovom broju više smo se posvetile radu Foruma na nacionalnoj razini, ali već od sljedećeg broja podrobnije ćemo vas informirati o radu lokalnih organizacija Foruma žena.

Newsletter je izniman i po jednom obilježju – materijal za njegov nastanak i sadržaj, kao i idejno grafičko rješenje, u cijelosti su izradile mlade članice Foruma žena: Valentina Vuković, Nikolina Blažanović i Maja Turanjanin, kao rezultat održane edukacije o kojoj možete više pročitati u samom newsletteru.

Ugodno čitanje!