Potpora za četiri projekta organizacija SDFŽ-a!

Na natječaj za projekte organizacija Socijaldemokratskog foruma žena, raspisan 2. veljače 2018. godine, pristiglo je devet projekata. Ocjenjivačka komisija, koju čine članice Predsjedništva SDFŽ-a, razmotrila je pristigle projekte, od kojih je potporu od po 5 tisuća kuna odlučila dodijeliti sljedećima:

“Tko voli sir? Katalog proizvođačica sira iz Križevaca”, SDFŽ Križevaca. Cilj je projekta posvetiti pozornost ženama u ruralnom prostoru i pružiti pomoć proizvođačicama mliječnih prerađevina, koje žive od svog rada. Putem kataloga i javnog predstavljanja promovirati proizvođačice, time povećati njihovu prodaju, a potrošačima olakšati kupnju kvalitetnih domaćih proizvoda.

“Ekonomsko osnaživanje žena”, SDFŽ otoka Krka. Cilj projekta je osnaživanje i edukacija žena putem radionica. Znanja koja će polaznice steći nužna su za prijavu većine projekata ili potpora, a radi se o pisanju poslovnog plana, molbi za posao, otvaranja obrta i OPG-a.

“Pri(rodna) priča”, SDFŽ Primorsko-goranske županije. Cilj je osnažiti i educirati članice SDFŽ, organizacija civilnog društva i sindikata za političko djelovanje vezano uz specifične teme od javnog značaja. Želi se, također, povezati i potaknuti na zajedničko djelovanje organizacije SDFŽ s organizacijama civilnog društva koje dijele slične vrijednosti.

“Luška trpeza”, SDFŽ Vela Luke. Cilj je umrežavanje i prenošenje znanja iskusnijih žena mlađima – iskusna generacija mlađu će poučiti pripremi tradicionalnih luških jela koje bi, zbog životnoga stila, možda uskoro mogla biti izgubljena. Mlađe žene ujedno će sa starijima podijeliti iskustva i osnažiti se za političko djelovanje.

Nositeljice projekata koji nisu ostvarili financijsku potporu u ovom natječajnom ciklusu izravno ćemo obavijestiti o rezultatima te savjetovati kako bi svoje projektne prijedloge mogle unaprijediti.

Čestitamo!