U obranu prava na izbor! Podrška Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske podržava protestno okupljanje inicijative “Obrani pravo na izbor”, pridružuje mu se i poziva sve svoje članice, kao i članice i članove SDP-a Hrvatske te građanke i građane da u subotu, 21. svibnja 2016. godine od 10 sati na zagrebačkom Strossmayerovom trgu pokažemo kako ne pristajemo na dokidanje prava žena da slobodno odlučuju o svojemu tijelu.

Mi u Forumu žena SDP-a ne pristajemo na ukidanje stečenih prava žena u Hrvatskoj i borit ćemo se – u političkoj areni, u Hrvatskome saboru, za njihovo unaprjeđenje, a u suradnji s organizacijama civilnoga društva, sa ženskim pokretom, sa svim građankama i građanima i dalje ćemo upozoravati na negativne, nazadne trendove koje podržava i provodi aktualna Vlada HDZ-a i Mosta.

Žene su u Hrvatskoj pravo na autonomno odlučivanje o vlastitu tijelu izborile, a ne dobile: borit ćemo se protiv svih koji i koje na dokidanju ženskih ljudskih prava i osobito kontrolom tijela žena u Hrvatskoj žele graditi svoje političke karijere.

Poručujemo im: borit ćemo se za prava žena – nećete ostvarivati svoju političku agendu preko naših leđa!

Upozoravamo: ako nama ženama oduzmu pravo odlučivati o vlastitom tijelu, o čemu uopće možemo i smijemo odlučivati?

Seksualna i reproduktivna prava – uključujući slobodan izbor seksualnih partnera/partnerica, slobodno planiranje obitelji, siguran, dostupan i besplatan porod, kao i siguran, dostupan i besplatan prekid trudnoće, bez uplitanja vjerskih i inih dogmatika, ljudska su prava koja branimo.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske inzistira na punoj zaštiti prava žena na reproduktivno zdravlje i autonomno odlučivanje o vlastitom tijelu. To je civilizacijsko dostignuće, a naša se tijela i naše pravo na izbor ne smiju dovesti u pitanje.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske pruža punu podršku inicijativi OBRANI PRAVO NA IZBOR i pridružuje se protestnom skupu na Strossmayerovom trgu, u subotu, 21. svibnja 2016. s početkom u 10.00 sati.

Ne dopustimo manipuliranje našim tijelima, zdravljem i životima – obranimo sebe i svoja prava!