Zagreb Pride 2017: Pridružujemo vam se i zagrebačkim ulicama nosimo zastave ponosa, slobode i solidarnosti!

Zagreb Pride 2017: Podrška Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske

Drage organizatorice i organizatori, sudionice i sudionici Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2017!

Pozdravljamo vas i podržavamo i ove godine! Pridružit ćemo se Povorci ponosa i zagrebačkim ulicama ponijeti zastave ponosa, slobode i solidarnosti. Zahtjevi istaknuti u ovogodišnjem Proglasu, zahtjevi su za sudjelovanjem u izgradnji društva koje se ne boji, koje ne isključuje, ne osuđuje, ne diskriminira, ne ponižava, ne uzima, ne brani, ne prijeti, nije nasilno!

Takvo društvo želimo i mi u Forumu žena, zalažući se za rodnu ravnopravnost, socijalnu državu, dokidanje ekonomske nejednakosti, za društvo pravedne raspodjele zajedničkih resursa.

Naša borba za pravo na slobodno odlučivanje žena o svojem životu i svojim tijelima aktualnija je no ikad – tijelo žene u Hrvatskoj područje je političke borbe. Za njim posežu klerikalci i nazadnjaci, ali mi im to nećemo i ne smijemo dopustiti.

Pred nama su izazovi, pred nama je borba, pred nama su pobjede!

Vidimo se na Povorci ponosa!

Za Socijaldemokratski forum žena SDP-a

Karolina Leaković